UUTUUSKOHTEEMME VALLISAARI
HOUKUTTELEE SALAISUUKSILLAAN, TARINOILLAAN, LINNOITUKSILLAAN JA LUONNOLLAAN.

 Helsingin edustalla sijaitseva Vallisaari on ollut Puolustusvoimien käytössä ja suljettuna yleisöltä vuosikymmeniä. Yhdessä viereisen Kuninkaansaaren kanssa ne muodostavat kokonaisuuden joka on isompi kuin Suomenlinna ja kätkee sisälleen koskematonta luontoa, mielenkiintoisia linnoituksia, kauniita sisälampia ja tarinantäyteisiä reittejä. Metsähallitus on alkanut kunnostaa saaria niin että ne voidaan avata kaikelle yleisölle vuonna 2016.

Lisätietoja Vallisaaren kehittämisestä Metsähallituksen sivuilla.

Keskustelua aiheesta Facebookissa.
 

Vallisaaren retki Brigantiini MaryAnnilla

Retken kesto on noin 6-7 tuntia. Lähtö tapahtuu Kauppatorin Lyypekinlaiturilta ja heti retken aluksi suunnataan kohti Vallisaarta. Vallisaaressa tutustutaan saaren kiertävään pääreittiin oppaan johdolla, ja kuullaan saaresta ja sen mielenkiintoisesta historiasta lukuisia tarinoita. Kierroksen aikana päästään seuraamaan myös saaren tulevaisuutta, erilaisten meneillään olevien rakennustöiden myötä. Reitin varrella olevien linnoitusten päältä aukeaa huikeat maisemat niin merelle kuin Suomenlinnan yli kohti kaupunkia. Kauniiden metsälampien reunoilla kukoistaa koskematon luonto ja vanhat rakennukset henkivät vuosisadan takaista historiaa.

Kierroksen jälkeen noustaan laivaan, nostetaan purjeet ja suunnataan kohti merta. Merellä nautitaan herkullisista päivän teemaan sopivista herkuista. Päivän päätteeksi palataan Kauppatorille yhtä kokemusta rikkaampana.

Vallisaaren retkeä voidaan myös räätälöidä toiveiden mukaan.

Ota yhteyttä niin tehdään yhdessä löytöretki Vallisaareen!

 

Laivan hinta: 1700 €/päiväretki, 2100€/ iltaretki


Ruokailun hinta toivotun ruokailun mukaan, ruokailuvaihtoehtoja täällä.
 

Vallisaaren opastuksen hinta: 200€/20 hlö


Hinnat +alv.

 

 

©2019 Vallisaari | Purjelaiva Brigantiini MaryAnn